Primera Oktoberfest a Aransa

La tradicional festa Oktoberfest de la ciutat alemanya de Munic s’ha traslladat per primer cop al poble d’Aransa.

Oktoberfest Aransa 2021

L’Oktoberfest és la tradicional festa de la cervesa que es celebra anualment a la ciutat alemanya de Munic. Aquest 2021, per primera vegada i organitzat pels Escaliva Juquers hem celebrat a Aransa la nostra pròpia adaptació de la Oktoberfest.

L’Oktoberfest s’ha anat popularitzant arreu del món i ja és tradició que a molts llocs se’n facin. A Aransa no volíem ser menys.

El primer i més important era la matèria prima, al cap i a la fi, el que volíem era passar una bona estona i fer un bon àpat. Tot i que a l’Oktoberfest oficial els menjars que s’hi serveixen són variats, aquí sempre hem associat els entrepans de frànkfurts i salsitxes variades amb Alemanya. Es va apostar per oferir un assortit d’entrepans per a tots els gustos (la clàssica botifarra, el frankfurt, la cervela, el bratwurst, la negra (Malaguenya), la pikantwurst i finalment la broqueta moruna). N’hi havia per triar i remenar. Per acompanyar-ho tot, uns excel·lents panets, quètxup, mostassa, ceba caramel·litzada i formatge. Amaniment al gust.

La cervesa havia de ser protagonista i vàrem poder comptar amb un assortit de quatre tipus de cerveses de la Damm: Estrella, Túria, Inèdit i Complot IPA. Aquesta darrera, la IPA va ser la gran guanyadora de la nit sent una de les més demanades.

Als Escaliva Juquers quan s’hi posen els hi agrada fer les coses bé. Faltaven tres ingredients claus per a una bona festa.

  1. No podíem permetre de cap manera que en una festa tradicional de la cervesa acabéssim bevent en gots de plàstic. Després de buscar, triar, remenar i votar finalment es van comprar unes fantàstiques copes que feien goig.
  2. Calia portar l’ambientació de la festa cap a Aransa. Per això, es va decorar tot el saló i els exteriors amb els tradicionals colors bavaresos blanc-i-blau cel.
  3. Finalment, no podíem acabar la festa sense una mica d’acordió de l’Aleix que ens animés a tots i ens alegres la festa:

Tot i ser la primera vegada que es feia, finalment cap a una quarantena de persones ens hi vàrem aplegar per fer un entrepà, beure una bona cervesa, fer petar la xerrada i fer una mica de gresca. Sembla que va agradar, així que l’any vinent més!


© ARANSA.CAT