La Font de les Pollineres està situada a uns 2.100 metres d’altitud, en la confluència entre els camins que pugen des del Fornell d’Aransa i el Cap del Rec de Lles de Cerdanya. És una zona d’esbarjo, barbacoes i taules de pedra per poder fer un bon pícnic. Hi ha també un petit refugi de muntanya. La Font de les Pollineres és un punt de partida ideal per arribar fins als estanys de la Pera (camí marcat) o bé fer l’ascensió a alguns dels principals pics de la zona (Perafita o Tossal de la Truita, Monturull o Torreta del soldat, Tossal Bovinar, etc.).

Des de l’estiu 2021 l’Ajuntament ha restringit l’accés motoritzat a la muntanya durant tot l’any. L’accés només es permet a veïns amb el distintiu autoritzat. Durant els mesos d’estiu es disposa d’un autobús llançadora que fa el trajecte des de l’estació d’esquí del Fornell fins a la font de les Pollineres i des del Cap del Rec de Lles fins a la font de les Pollineres. Per a més informació sobre el funcionament d’aquest servei o qualsevol aspecte relacionat amb el tancament de la muntanya podeu contactar amb l’Ajuntament de Lles de Cerdanya (973 51 50 47).

L’aigua que brolla de la Font de les Pollineres és ben freda i podreu beure una de les millors aigües de la Cerdanya, només per fer un glop d’aquesta aigua val la pena arribar-hi.

L’entorn de les muntanyes i la zona plena de rierols que baixen dels estanys de la Pera i conformen el riu del Molí és excepcional per passar-hi el dia.

Font de les Pollineres
Font de les Pollineres - Fotografia realitzada per Daniel Vidal