Logo Refugi Estanys de la Pera - 2357 m

A 2.357 m d’altitud trobareu el refugi dels Estanys de la Pera, al vessant sud del port de Perafita, al costat dels estanys de la Pera. Un lloc ideal per iniciar excursions, fer-hi nit o menjar un bon àpat.

Contacte:

Estanys de la Pera
Responsables: Genni Archetti i Daniel Ferrer
Tel. Mòbil 606 991 473
Página web: https://www.estanysdelapera.cat/
email: estanysdelapera.refugi@feec.cat
Instagram: https://www.instagram.com/refugiestanysdelapera/?hl=es/
Més informació: https://www.feec.cat/fem-muntanya/refugis/refugi/refugi-estanys-de-la-pera/

Reserves
Refugi Estanys de la Pera

El refugi i el seu interior

El petit refugi dels Estanys de la Pera és el millor refugi del Pirineu! Construït el 1957, disposa de 35 places. És petit, però us hi trobareu com a casa. La Genni, la guarda del refugi és una joia per la seva simpatia, el seu coneixement de la muntanya i de l'entorn i també, tot i ser autodidacta per la seva cuina. Al refugi de la Pera hi menjareu molt bé, plats típics catalans amb algun toc italià d'on és la Genni. També fa una gran varietat de pastissos que faran les delícies dels més llaminers.

L'entorn del refugi a l'estiu

El refugi es troba situat a 2.357 m d'altitud, al vessant sud del port de Perafita i al costat dels estanys de la Pera. És un lloc ideal per fer una excursió en família amb nens petits. Amb el refugi com a punt de partida es poden fer rutes al seu voltant, pujar al Perafita i al Monturull, fer rutes circulars travessant al Principat d'Andorra. Les possibilitats són àmplies i amb diferents nivells de dificultat. Als amants del BTT pujar fins al refugi us permetrà gaudir d'un entorn alpí inigualable i una baixada espectacular. El refugi també és un punt de parada per als que facin llargues travesses amb el sender GR 11.10 o la ruta dels estanys amagats .

El refugi a l'hivern

Atenció als amants de l'esquí de muntanya i de les travesses amb raquetes de neu: El refugi dels estanys de la Pera és el vostre lloc ideal! A l'hivern el refugi normalment només obre els caps de setmana i amb reserva prèvia de grups grans. Tot el menjar es puja a peu des del punt de partida de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa. L'esforç i el sacrifici per poder obrir a l'hivern són dignes d'admirar. Aquest esforç té una gran recompensa: permet gaudir de l'entorn del refugi per a la pràctica d'activitats d'esports d'hivern amb la tranquil·litat de poder fer-hi nit, refugiar-se en cas de mal temps o aturar-s'hi a fer un cafè.

Com arribar-hi?

Un cop som al poble d'Aransa, cal pujar fins a l'aparcament de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa. Per a protegir l'entorn, l'accés amb cotxe a la muntanya està limitat als veïns i per aquest motiu hi trobareu una barrera que no permet passar els cotxes. Els clients que tinguin reserva prèvia per a dinar o pernoctar al refugi poden obtenir un permís especial per a travessar amb el cotxe i poder aparcar a la zona de Pollineres (aproximadament a uns 45 minuts a peu del refugi). Per aconseguir aquest permís cal contactar amb la guarda del refugi.

Una altra opció és deixar el cotxe a l'aparcament de l'estació d'esquí d'Aransa i pujar caminant (2:15 h aproximadament). Són aproximadament dues hores de pujada suau i accessibles per a la gran majoria d'excursionistes. No seguiu la pista dels cotxes, sortint per darrere de l'edifici de l'estació d'esquí trobareu un camí amb el qual fareu força drecera. És el mateix camí que s'utilitza habitualment a l'hivern per a pujar fent raquetes o esquí de muntanya i està marcat.

Finalment, durant el mes d'agost existeix un servei d'autocar de pagament que surten tant des de l'estació d'esquí d'Aransa com la de Lles de Cerdanya que permet arribar a la zona de Pollineres, estalviant aproximadament 1:15 h de camí.