Cap d'any Aransa 2018

Cap d’any Aransa 2018. Un any més tot el poble d’Aransa s’ha reunit per celebrar el tradicional sopar de cap d’any i les campanades des de la plaça del poble.

Un any més hem pogut celebrar tots plegats un fantàstic cap d’any a Aransa. El cap d’any 2018 ha estat organitzat pels joves Escaliva Juquers amb l’ajut de diversos voluntaris i “veterans i veteranes” del poble que tradicionalment s’havien encarregat de la seva celebració com la Núri i la Lidia. Cap als volts de les 21:00 de la nit va començar a arribar el gruix de la gent. Ja feia estona que la foguera estava encesa i les brases per la carn començaven a estar al seu punt. Les taules parades que feien goig, els mestres de la carn a les graelles, els músics afinant instruments i el jovent que s’encarregava de servir les taules i tenir-ho tot a punt fent un sopar ràpid per agafar forces. Llestos pel millor cap d’any a Aransa!

Més d’un centenar de persones varen anar seient a taula emplenant la planta baixa i el primer pis per a degustar el sopar de cap d’any: amanida, sopa de galets amb pilota, carn a la brasa amb allioli, flam i cafè. Cal destacar, un any més, l’extraordinaria sopa que prepara l’Esther, simplement boníssima!

Uns 10 minuts abans de mitjanit, l’Aleix va anar indicat que havíem d’anar preparant-nos. Tots cap a la plaça: cotilló, raïm i cava a punt. Moments d’incertesa, semblava que costava d’arribar l’any nou, silenci sepulcral i per fi les campanades van sonar. Alguns avançats ja ho celebraven, d’altres tenien feines a empassar-se tot el raïm. Finalment, el ja tradicional i tan bonic ritual de desitjar un bon any nou a tota la gent del poble, amb petons, abraçades, encaixades de mans tot esperant que el 2019 sigui un bon any per tots amb salut i felicitat.

Que millor que començar l’any amb uns bons balls tradicionals. Liderats pel Josep Lizandra de Mussa i el seu grup de músics, amb acordions i violins varen saltar al mig de la plaça per engegar l’any amb els ritmes tradicionals del Baridà. A poc a poc la gent es va anar engrescant i ja continuant la festa a dins la sala de l’estudi va arrencar un nou any amb balls, brindis, bon humor, somriures i xerrades que es van allargar fins a la matinada.

Bon any nou a tots i fins a l’any vinent!


© ARANSA.CAT