Anar al contingut

Festa de Sant Martí i celebració del II gran sorteig a Aransa

El passat día 10 de novembre es va celebrar a Aransa la festa de Sant Martí. La festa "petita" d'Aransa va començar amb la Missa, va continuar a la tarda amb la celebració del II Gran sorteig i va finalitzar amb el ball de tarda i nit a carreg del músic Josep Maria i organitzat pels joves "Aglans de Freixe".

El plat estrella de la jornada va ser l'esperat segon gran sorteig que organitzava el grup de joves del poble "Escaliva Juquers". A mig matí, es van organitzar els diferents lots i premis i es van muntar les taules per a tots els assistents. Gràcies als diversos patrocinadors que van col·laborar amb la festa es van recollir multitud de vins i caves, cinc pernils, lots diversos de conserves i menjar, coixins, peces de roba i moda, lots d'embotits, pates, sopars i dinars a restaurants de la Cerdanya, forfets d'esquí nòrdic, vals de massatge i Spa, i una llarga llista de premis que van crear gran expectativa als assistents. El Teti, l'Armand, Josep Martí, l'Aleix, l'Àlex i l'Arístides van treballar de valent per a que tot estigues a punt per començar a mitja tarda.

A poc a poc va anar arribant la gent del poble fins a l'estudi i tot i que per moments va semblar que l'afluència seria fluixa finalment no hi va cabre ni una agulla. L'Aleix i el Josep Martí van ser els encarregats d'anar cantant els números amb la col·laboració de l'Armand i l'Àlex que controlaven els premiats i el Teti a la venda dels tiquets.

Es van repartir deu premis per línia i deu magnífics lots entre les cares d'alegria dels afortunats i la petita desil·lusió dels que finalment van marxar amb les mans buides (tot i que ho van pair millor gràcies a les coques que van poder degustar, cortesia del forn d'en Jordi de Martinet i el cava que no va faltar).

Un cop netejada la sala i plegades les taules, va arrencar el ball de tarda amb molta animació i a estones ple de gom a gom. Cap al final del ball es va fer el gran sorteig de la panera principal que va anar a parar cap a Cal Sandic.

Després de sopar encara hi va haver forces valents que es van arrencar a fer alguns balls fins a la fi de la festa.

L'agraïment de tot el poble per aquestes grans activitats i esperem tornar-nos a trobar tots l'any vinent amb la mateixa alegria i germanor per a celebrar la festa de Sant Martí.