Sopar de germanor - Festa Major Aransa 2019

Sopar de germanor a la festa major d’Aransa 2019. Gran degustació dels millors plats de les cases del poble.

Gran degustació dels millors plats de les cases del poble.

Ha començat la festa major d’Aransa 2019! Ho ha fet amb el que des d’anys recents s’ha convertit en un dels plats forts de la festa: el sopar de germanor.

Pels volts de les nou del vespre es va començar a atansar a la plaça la gent del poble, carregats amb els seus plats preparats amb tota la il·lusió. Cada casa del poble ha de preparar un plat per compartir entre tots els assistents. Una taula ben llarga que feia goig de veure.

Ja era tot a punt: la carpa muntada, les taules parades, el bar funcionant, els músics preparats i les brases llestes. Quan la gent d’Aransa s’hi posa, funciona tot com un rellotge suïs.

Per fer passar la set tot tafanejant els plats amb el cartellet de cada casa, una bona olla de tisana de cava que va preparar el Guillem. Ben refrescant i bona.

Així quan tots van trobar el seu lloc a taula es va donar el tret de sortida al sopar. 5 € aquells que van portar algun plat i 10 € aquells que per falta de temps van arribar amb les mans buides. Tothom cap al bufet de plats a triar i tastar una mica de tot. Impossible recordar tots els plats que hi havia, alguns van quedar buits ràpidament: quiches, salmó amb torradetes, musclos, amanida de pasta, truita de patates, pernil amb pa amb tomàquet, croquetes variades, patès….i un llarg etc.

Mentre tothom començava a sopar, suant a prop de les brases, el Teti, el Joan, l’Armand i l’Alex s’encarregaven d’anar coent el segon plat: botifarra i cansalada a la brasa.

Per acabar postres casolans variats, amb brotxetes de fruita, pastissos variats, cava a raig i un bon cafè. Un sopar esplèndid. Felicitar a totes les cuineres i cuiners d’Aransa per tots els seus plats i generositat. Tot boníssim.

En un moment tot recollit i net, pista lliure per començar a ballar. Amenitzada la nit amb el músic Ricard Viliella de la Seu d’Urgell, es va emplenar la plaça de balladors. Xerrades, copes i ball que es va allargar fins ben entrada la nit on encara els més joves van tenir forces per engegar la disco mòbil i continuar ballant amb alegria.


© ARANSA.CAT