El tradicional partit de futbol de Pasqua

A Aransa el divendres sant, per pasqua, es juga a futbol. Nevi, plogui o faci fred, grans i petits, es reuneixen per passar l’estona amb la pilota als peus.

A Aransa és tradició que el divendres sant de pasqua es jugui sempre a futbol. Antigament es feien partits Aransa contra Mussa, solters contra casats, però de mica en mica van començar a jugar grans i petits, nois i noies, tant l’hi feia. Tradicionalment es jugaven al Prat Nou o al camp del Molí, no us imagineu pas un camp de futbol, sinó un prat de pastura, era igual que fos pendent, amb sots, que l’herba fos una mica alta, que neves, plogués o fes fred, tothom jugava a futbol.

Els partits eren competits i no es regalava res al contrari. Alguns, inclús jugaven amb xiruques i s’havia d’anar alerta quan els veies venir.

Els darrers anys es va decidir baixar a jugar al camp de futbol de Martinet, un camp ja reglamentari i que permetia apropar-se gent de la comarca i amics que també volien jugar, de Mussa, Travesseres, Martinet, la Seu, Puigcerdà, tots benvinguts.

Aquest 2019, un any més ens vàrem aplegar més de 30 jugadors i jugadores per passar una bona estona, suar una mica, riure molt i fer molts gols.

L’any vinent més!


© ARANSA.CAT