Anar al contingut

Rehabilitació antigues barraques de pastor

Els veïns del poble d'Aransa han localitzat i rehabilitat 110 antigues barraques de pastor, recuperant el patrimoni històric del poble d'Aransa a la Cerdanya.
Les barraques de pastor, fetes amb pedra seca, són petits refugis de muntanya que utilitzaven antigament els pastors per tal de refugiar-se de les inclemències del temps i poder guardar-hi algunes petites eines. Les barraques són de diferents mides, algunes únicament per acollir una persona i altres de grans dimensions que permetien el refugi de diverses persones o fer-hi nit si calia. Antigament per tal de fer pasturar el bestiar, els pastors havien de passar tot el dia fora del poble i aquestes barraques eren de gran utilitat especialment quan hi havia fortes tempestes o llampecs.

La iniciativa promoguda per Josep Navarro ha comptat amb la col·laboració de diversos veïns que de forma voluntària han localitzat i netejat els accessos i interiors de les barraques.

Podeu veure a les imatges algunes de les boniques barraques de pastor, i en Josep Navarro i el Joel realitzant tasques de neteja d'aquestes.

Fotografies realitzades i cedides per Xristoph